Op zondagochtend 2 februari, werd de 46 jarige award-winning acteur Philip Seymour Hoffman dood aangetroffen in zijn appartement in Manhattan als gevolg van een overdosis drugs.

Philip Hoffman wordt door zijn vakgenoten gezien als één van de belangrijkste acteurs van dit moment. Hij onderzocht de te spelen personages nauwkeurig en paste zo nodig zijn lichaamsgewicht aan. Hij kon kilo’s afvallen of juist aankomen. Hoffman verdiepte zich ook maanden in het karakter van Truman Capote, voor zijn rol in de film over de Amerikaanse schrijver. Hij kreeg uiteindelijk een “Oscar” voor deze vertolking.

600x323De rol van de aan crack verslaafde messias Lancaster Dodd, in zijn laatste film “The Master” wordt wel gezien als Hoffman’s beste. Hij is bij vlagen ruimhartig, grandioos, ondoorgrondelijk en mysterieus. Je weet niet hoe hij doet wat hij doet, net als de acteur die zijn rol speelt. Schijnbaar moeiteloos is hij bijzonder charmant en vriendelijk, het type man die mensen volgen zonder precies te begrijpen waarom.

Klik op onderstaande link voor bron en om te zien wat zijn tien beste filmrollen waren:

[WSJ – Philip Seymour Hoffman ten greatest performances]

Door Anne-Rose Schwencke

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.