New Cool Collective is een Nederlandse band die in 1993 is opgericht en bestaat uit de volgende leden: Benjamin Herman (saxofoon), Joost Kroon (drums), Frank van Dok (percussie), Willem Friede (keyboard/arrangeur), Jos de Haas (percussie), Leslie Lopez (bas), David Rockefeller (trompet) en Rory Ronde (gitaar).

De band staat bekend om de unieke mix van jazz, dance, latin en salsa. Met deze eigen stijl van instrumentele, dansbare muziek heeft New Cool Collective zich internationaal op de kaart gezet en ze trad op in verschillende landen waaronder Boedapest, Letland, Estland, Wenen, Oeganda, Luxemburg, Rusland en Japan.

New Cool Collective won enkele muziekprijzen waaronder de Edison Jazz Award (2000), Radio 6 Award for best live-act en een Gouden Kalf voor beste filmmuziek op het Nederlands Film Festival (2013).

“‘The Things You Love’ is de titel van de nieuwe EP van New Cool Collective meets Mark Reilly/Matt Bianco. Een plaat waarop beiden hun klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengen. Het bekende New Cool Collective geluid, aangevuld met de retro pop-jazz van Matt Bianco. Op de plaat staan vijf nummers, waaronder een remake van Matt Bianco’s hit: ‘Don’t Blame It On That Girl’.

De samenwerking tussen de Londense Mark Reilly (oprichter en zanger van Matt Bianco) en het Amsterdamse New Cool Collective kwam tot stand na een aantal inspirerende ontmoetingen. De klik in werkethos en stijl leverde nieuwe ideeën, nieuwe songs en uiteindelijk een nieuw EP op. Samen gaat het collectief einde 2015/begin 2016 op tour om het nieuwe materiaal van de EP ‘The Things You Love’ te laten horen.” [Luxorlive.nl]

Klik op link voor meer informatie en tourdata: [New Cool Collective]

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.