Op 21 november jl. won Marcus Miller de Edison Jazz Oeuvreprijs tijdens de Edison Jazz/World Awards in Eindhoven.

“Een prijs voor een Lifetime Achievement waarmee Miller, pas 54 jaar oud, enigszins in zijn maag zat. ‘Was het de bedoeling om er nu maar mee te stoppen’, vroeg Miller zich af, waarna hij besloot het maar op te vatten als een aanmoedigingsprijs. Voor de organisatie iets om over na te denken, want dat het voordelen heeft om geen stokoude muzikanten op het podium te hijsen bewees Miller met een fantastisch optreden met zijn eigen groep en omlijst door het Metropole Orkest, dat nog eens onderstreepte waarom het zo belangrijk is dat dit orkest niet wordt wegbezuinigd.

Marcus Miller gaf die avond in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven een volledig concert waarbij de funky benadering door zijn band van zijn sterke composities als Detroit, Jekyll & Hyde, Tutu en Gorée (waarbij Miller de basklarinet bespeelde) door het Metropole Orkest van een weelderig randje werd voorzien.

Mocht nog iemand zich afvragen waarom juist hij deze prijs kreeg, Miller liet er geen twijfel over bestaan dat hij veruit de beste, meest indrukwekkende en meest inventieve basgitarist van dit moment is.”

[Bron: Jazzism.nl]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.