‘Twenty Feet from Stardom’ is een documentaire over achtergrondzangeressen die ondanks grote successen zelf meestal buiten de aandacht blijven. Soms is dat een bewuste keuze, omdat niet iedereen op zoek is naar faam. Maar soms zijn de verhalen tragischer en gaat het om zangeressen met een onmiskenbaar groot talent die uiteindelijk toch nooit op het grote podium komen waar ze eigenlijk zouden willen zijn.

Met ‘Twenty Feet from Stardom’ richt Neville de schijnwerpers op een kant van de muziekwereld die al tientallen jaren in de donkere schaduw staat van de grootste namen uit de industrie. Het levert een opwindend en intrigerend beeld op, dat met name voor liefhebbers van muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig een must is.

Tal van beroemde platen komen langs, waarvan sommige ook door dezelfde vrouwen blijken te zijn ingezongen. Neem bijvoorbeeld The Blossoms, een achtergrondgroep die veelvuldig werd ingezet omdat de zangeressen zich zo goed wisten aan te passen aan de sounds van verschillende artiesten.

De film bevat archiefbeelden van o.a. The Talking Heads, David Bowie en Ray Charles. Verder zijn er interviews met muzieklegendes als Bruce Springsteen, Stevie Wonder, Mick Jagger, Sting en Sheryl Crow in deze documentaire te zien.

[Bron: Filmtotaal.nl en Biosagenda.nl]

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.