Als echte carnavalvierster waren het weer mooie dagen. Kraakhelder weer, beetje koud om ’s nachts over straat te lopen, maar de alcohol en de gezelligheid hielden me warm. Nog warmer werd ik toen ik op donderdag een prachtige bos rozen kreeg. Op het kaartje stond: van je carnavals-Valentijn.

Carnavals-Valentijn? Ik mag dan wel veel gedronken hebben die dagen, maar heb ik iemands hart zo op hol gekregen dat hij rozen voor me kocht? Was iemand zo verliefd dat hij mijn adres wist te achterhalen? Het was vast een ‘verrassing’ uit mijn vaste vriendenkring!

Zou Reeva Steenkamp ook een leuke Valentijns-verrassing voor haar vriend Oscar Pistorius hebben gehad? Haar voorpret op de dag voor Valentijnsdag was er niet minder om. Het Zuidafrikaanse fotomodel twitterde toen nog vrolijk: ‘Wat heb jij achter de hand voor jouw liefde morgen?’ We zullen niet weten wat haar verrassing was voor de zesvoudig Paralympisch kampioen die sinds vrijdag officieel aangeklaagd is voor moord.

Huiselijk geweld
Pistorius schoot vier keer op zijn vriendin door de badkamerdeur, zou haar hoofd ingeslagen hebben met een cricket-bat onder het mom van dat hij een vermeende inbreker trof. De wereld was geschokt. De rustige man, de supersnelle atleet op carbon-blades, de held zonder sokken, staat inmiddels in een heel ander spotlight. De politie-woordvoerster zei dat eerder een paar meldingen waren binnengekomen die onder de noemer van huiselijk geweld vallen vanuit de Pistorius-residentie. Vorig jaar schoot hij een vriend al bij ‘toeval’ bijna in zijn voet en steroïden werden gevonden bij huiszoeking.

Tipje van de sluier
Wat Steenkamp’s echte verrassing was voor haar geliefde, zullen we dus naar moeten gokken of er moet een tipje van de sluier worden opgelicht tijdens de komende rechtzaak. Maar duidelijk is dat haar geliefde Pistorius in gevechtsmode komt als er onverwachte geluiden in zijn huis klinken. Zo vernielde in november bijna zijn wasmachine omdat hij dacht dat het een insluiper was.

Het is maar goed dat onze wetgeving rond wapenbezit goed is geregeld. Al is daar ook wel weer een kanttekening op te maken als ik zie hoe de labiele schutter van Alphen aan de Rijn toch een wapenvergunning kreeg.

Wel kan er lering getrokken worden uit de zaak Pistorius: altijd leuk om iemand te verrassen op Valentijnsdag, maar laat hem midden in de nacht niet te hard schrikken!

Door Evalyn Bakhuis


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*