marthabeck3
Vier tips van Martha Beck, een Amerikaanse sociologe, life coach en schrijfster, voor het vinden van (nog meer) levensgeluk in 2014

 

 

1. Ontwikkel een visie

Maak keuzes die je vrijer en gelukkiger zullen maken in plaats van een perfect leven na te streven. Begin hiermee door een ‘mood board’  te maken: verzamel plaatjes en foto’s uit tijdschriften, kranten, boeken of het internet die een beeld scheppen van een toekomst zoals jij hem graag ziet en plak ze op een groot stuk papier. Het klinkt misschien raar maar deze strategie werkt heel goed. Het is niet het papier zelf dat je realiteit zal beïnvloeden maar het proces van het selecteren van de afbeeldingen die in je onderbewustzijn blijven plakken en sturing zullen geven aan de keuzes die ervoor zorgen dat wat je voor ogen hebt, werkelijkheid wordt.

2. Loslaten wat niet werkt

Dit betreft alle dingen waar je jezelf graag van zou willen bevrijden zoals slechte leefgewoonten, ongezonde vriendschappen en oud zeer. Terwijl je hieraan denkt, adem je diep in en zegt rustig “laat het gebeuren.” Wanneer je uitademt denk je “laat het los.” Herhaal dit regelmatig en je zult zien dat je bijna alle trauma’s en drama’s uit je leven kunt verwijderen.

3. Wees niet bang om fouten te maken

Mensen die te bang zijn om fouten te maken, raken verlamd door deze angst. Degenen die er niet bang voor zijn, leren van hun fouten. Succes is gebaseerd op het maken van fouten. Een ‘burnout’ stuurt je in de richting van een perfecte carrière en een slechte relatie geeft je inzicht in wat liefde inhoudt en hoe het wél zou moeten zijn. Het vinden van de oplossing voor een probleem is wat je leven energie en kracht geeft.

4. Besteed aandacht aan wat belangrijk is voor jou

Als je de neiging hebt om wat anderen vinden sterk mee te laten wegen bij het maken van belangrijke beslissingen, dan moet je jezelf hiervan zien te bevrijden. In het begin kan dit lastig zijn maar je zult al snel merken dat het leven je zal helpen bij het maken van de juiste keuzes, zelfs als andere mensen zeggen dat het niet zo is. Het leven voelt goed als het je stimuleert en aanmoedigt en het voelt slecht als dit niet zo is.

Bron: [Oprah.com]

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*