Afgelopen maand was Barack Obama in Israël om het vredesoverleg weer nieuw leven in te blazen.

Bij aankomst landde His Presidents Jet op het vliegveld van Tel Aviv. De Amerikaanse President daalde de trap af, beleefd wuivend. Ingehouden omhelsde hij de President en Premier van Israël.

Drie dagen lang verscheen hij keurig in een saai pak, zijn haar netjes gekamd, met een glimlach en het goede woord steeds op het juiste moment. Waar hij kwam waren de wegen afgezet en leek het land verlaten. Omringd door een leger van veiligheidsmannen, alles strak geregeld, werd niets aan het toeval overgelaten.

Bij vertrek steeg hij de trap van het vliegtuig weer op, wuifde hij nog even naar de achterblijvers en dat was het. Obama was weer weg.

Een aantal dagen daarna ging mijn fantasie met me op de loop en ik bedacht me hoe veel leuker het zou zijn als de president van Amerika een jonge, moderne vrouw zou zijn? Stel je voor:

Op de eerste morgen van haar bezoek landt Her Presidents Jet op het vliegveld van Tel Aviv. Terwijl de deur opengaat vliegt ze de trap af, half struikelend wordt ze onderaan opgevangen door de President en Premier van Israël. Haar wilde krullen wapperen in de wind, net zoals haar korte rokje. Ze maakt ongedwongen een praatje met wat omstanders om vervolgens weg te rijden in een oude Cadillac.

Drie dagen lang reist ze door het land waar ze ontmoetingen heeft met bekende en onbekende mensen. Hier en daar eet ze een hapje mee. In Tel Aviv bezoekt ze een discotheek waar zij zich tot in de late uurtjes vermaakt. Haar interviews en speeches zijn spontaan, ze zegt wat ze op haar hart heeft, ook al is dat in sommige gevallen not done.

Door haar charme laat ze links- en rechtsdenkenden, Arabieren en Joden hun zorgen vergeten. Drie dagen lang is het een groot feest met dansende en vrolijke mensen. Als met een toverstokje verandert zij de energie in het Midden-Oosten en… Yes, yes, yes I would vote for her!

Door Joanne Nihom

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*