In Nederland ontstond de nodige ophef over het bezoek van het Koninklijk Paar aan de Olympische Spelen in Sotsji.

Zo was daar de lezersbrief van Roelien Dekker in de Volkskrant: ‘Wie naar het Nederlandse schaatsfeestje in Sochi keek, zag twee overdreven juichende mannen van middelbare leeftijd die hun corpsballentijd nooit zijn ontgroeid. Aan hun zijde een lekker blond ‘mokkel’, zoals het hoort.’

“De Volkskrant promoveerde haar mening tot ‘brief van de dag’, wat in schaatsgek maar ook koningsgezind Nederland meteen tal van reacties opleverde. De meesten betitelen de schrijfster als een ‘zuurpruim’ maar er werd ook geopperd dat een staatshoofd zich toch wat minder als supporter zou moeten gedragen…” [Nieuwsblad.be]

In het buitenland, met name in Amerika, wordt er heel anders naar gekeken: “Queen Maxima Proves she’s the coolest Royal at The Olympics” zo kopt de Huffington Post. Klik op onderstaande link voor het complete artikel van 11 februari 2014.

[Huffingtonpost - Queen Maxima Is A Roller Coaster Of Emotions At The Olympics]

 

8 gedachten over “Keep on keeping on, Maxima

 • carla sebregts

  Het is mooi om te zien dat zij ook kunnen genieten zoals ieder ander. Even ‘gewoon’ zijn. En ze zijn begaan en dat doet de sporters ook goed! Zou niet met ze willen ruilen en je doet het toch nooit goed. Super dat ze er zijn.

 • Berber Nijdam

  Onze Max wat een topwijf en wat een zeilwind die hier zo nodig weer wat over te zeuren heeft, wees blij dat zo’ ‘n topper onze koningin is.

 • Sirius

  Roelien Dekker is inderdaad een zuurpruim, misgunt onze Koning Willen Alexander en onze Koningin Maxima ook eens een keer gewoon supporter te zijn. Maar zielige Roelien, onze Willem Alexander en Maxima stralen en dat geeft onze sporters Vleugels. Ze zijn ook ons visitekaartje en dat is tien keer beter dan al die andere stijve Koningsparen die alleen maar lintjes mogen knippen. Dus voor je weer eens wat negatiefs wil spuien, kijk eerst eens naar jezelf want met zo’n opmerking zeg je meer over jezelf dan over ons FANTASTISCHE Koningspaar……

 • Sylvia

  Ik vind het geweldig dat ze zo meeleven met de sporters…en wanneer doen ze het dan wel goed ..er valt altijd wel wat te zeiken. Nou ik ben blij met zo’n sportieve koning en koningin.
  Kijk eens naar andere landen neem b.v België dat zie je hun niet doen.

 • patricia

  Vraag me af of Rolien Dekker besef dat het koningspaar ook gewoon mensen zijn? Ik ben er juist trots op op de manier waarop zij de sporters aanmoedigen! Zo deden zij 4 jaar geleden ook in Vancouver! Toen werd er niet gezeurd omdat zij nog prins en prinses waren! Conclussie: ookal zijn ze nu Koning en Koningin zij zijn hetzelfde gebleven!

 • E.Heimgartner

  Wie is Roelien Dekker? Ik stel voor ….. de eerste zuurpruim van Nederland!? We zijn toch zo goed in nieuwe programma’s …. gat in de markt John de Mol!

 • ko

  Tja. Ik wil ook wel zo uitbundig zijn met zoveel geld en er niks voor hoeven te doen.
  Ik wil ook wel 50 weken per jaar plezier tochten maken van het geld van de gewone burgers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*