Ik wil alles. Een carrière, kinderen, leuke kleren, een opgeruimd huis. Ik wil een godin zijn in de keuken, een engel in bed en tien kilo lichter. Een goede moeder, een lieve dochter, attente vriendin en een perfecte gastvrouw. Ik wil boeken lezen, geïnformeerd zijn en niet alleen over opvoeden praten. De administratie op orde, de hond moet luisteren en mijn kinderen ook.

Hoe moet ik dat allemaal combineren? Ik kan natuurlijk een huishoudelijke hulp inschakelen, zodat ik niet elke twee maanden in de badkamer ontdek dat die wonderschoonmaakmiddelen echt niet werken. Of ik kan mopperen op mijn gezinsleden zodat zij angstig voor mijn humeur gaan opruimen. Ik zou hardlopend naar de slijter kunnen gaan en met een doos wijn terugrennen. Dan val ik vast kilo’s af. Of ik combineer de wekelijkse boodschappen met de ritjes naar de sportclubs.
Ik zou mijn wekker op werkdagen op 6 uur kunnen instellen. Misschien dat ik dan tijd heb iets leukers met mijn haar te doen dan die eeuwige klem of paardenstaart. Aan de computer mijn broodje opeten zodat ik ondertussen kan checken hoe laag mijn banksaldo is en online nieuwe kleding bestellen. Mail ik meteen een sorry-dat-ik-je-verjaardag-ben-vergeten-kaart naar mijn beste vriendin. Na het koken, eten, stukjes tikken, agenda’s synchroniseren, vaarwasser uit- en meteen weer inruimen, kan ik ook eens de oma’s bellen en bedanken voor het oppassen op mijn zieke kind. Na het overhoren van de kinderen die zonder zeuren op tijd naar bed zijn gegaan, kan ik ook eens één glaasje wijn nemen en tegelijkertijd met manlief tussen de lakens kruipen…

Dit gaat mij dus nooit lukken. Oordeel niet wanneer je mij eens ziet lopen met die eeuwige staart, in onflatteuze kleren, zonder make-up en met een flinke tas van de snackbar om de hoek. Maar bedenk: zij weet wél wat ze wil.

Door Solita Bruschke

Een gedachte over “Ik wil alles

  • Mia leijten

    Ik wil ,Ik wil, ja zeer herkenbaar allemaal , en het aller allerbelangrijkste is inderdaad waar je je eigen het prettigst bij vind, en dat je jezelf blijft,maar dat valt in een gezin zeker niet altijd mee ,een opgeruimd hoofd is een opgeruimd huis , of omgekeerd kan ook, ik zeg altijd je moet de dingen zelf eerst meemaken voor men erover kan praten,laat staan oordelen over anderen..tevreden zijn is een groot goed..en bedenk dat je uniek bent net als iedereen,en af en toe moet je je grenzen verleggen om uit te proberen waar ze liggen.Succes en groetjes.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*