De Huffington Post heeft een correctie gemaakt op haar lijst van twaalf rijksten ter wereld door Sonia Gandhi, invloedrijk Indiaas politica, ervan te verwijderen.

Gandhi stond op de lijst van 12 rijksten, met een netto vermogen van 2 miljard dollar, zelfs nog hoger dan Koningin Elizabeth van Engeland.

De lijst trok veel aandacht in heel India omdat het land in de ban is van de aankomende verkiezingen voor de Delhi state assembly op 4 december a.s. en met de de verkiezingen van het Lagerhuis in april/mei 2014 in het vooruitzicht.

Op het plaatsen van Gandhi op de lijst werd sceptisch gereageerd omdat de website niet kon aantonen hoe haar vermogensberekening tot stand was gekomen. De naam van de voormalig leider van Qatar is eveneens van de lijst verwijderd.

Spijt
In de verklaring van de redactie op het verwijderen van de twee namen, Sonia Gandhi en de voormalig emir van Qatar, Hamid bin Khalifa al-Thani stond dat Gandhi aanvankelijk op de lijst geplaatst werd op basis van informatie van een derde partij die vervolgens in twijfel werd getrokken. “Onze redactie was niet in staat om het bedrag te verifiëren, heeft daarop de link verwijderd en betreurt de verwarring die hierdoor is ontstaan. De emir van Quatar werd in 2013 opgevolgd door zijn zoon Tamim.”

De woordvoerder van het Congress in India, Manish Tewari, reageerde als volgt: “If Huffington Post would stick to huffing and puffing then I think they would do a much better job for themselves. Because if you do put out these absurd and ridiculous things out in print, then you only open yourself to be made a laughing stock. I would not even like to dignify with a response.”

The Huffington Post verklaarde op maandag dat ze lijst had gepubliceerd op basis van beschikbare informatie en onthield zich van verder commentaar.

Huffington Post: Richest World Leaders

[Bron: Aljazeera]

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*