Arianna Huffington is 63 jaar en geeft leiding aan nieuwssite “The Huffington Post” die ze in 2005 oprichtte en in 2011, voor meer dan 300 miljoen dollar, verkocht. Ze staat hoog op de lijst van “Forbes” en “Time” van ’s werelds meest invloedrijke vrouwen.

Zeven jaar geleden stortte ze in als gevolg van uitputting. Ze werd wakker in een plas met bloed op de vloer van haar kantoor aan huis. Arianna had een gebroken jukbeen en een flinke snee boven haar oog, het resultaat van een val die door oververmoeidheid en slaapgebrek werd veroorzaakt. Om een medische oorzaak voor haar oververmoeidheid te vinden ging ze van MRI naar CAT-scan naar echo. Ondertussen vroeg ze zich af: is dit nu hoe succes voelt?

16944_Het nieuwe succes 72-2

“In ‘Het nieuwe succes’ roept ze op tot herdefiniëring van wat het vandaag de dag betekent om succesvol te zijn: ons meedogenloos achtervolgen van geld en macht heeft geleid tot een epidemie van burn-outs en andere stressgerelateerde ziekten. Onze huidige definitie van succes, zoals Arianna laat zien, wordt letterlijk onze dood. We moeten een nieuwe weg inslaan.

 

In dit zeer persoonlijke boek vertelt Arianne openhartig over haar eigen uitdagingen met het plannen en prioriteiten stellen op het gebied van haar carrière en haar twee dochters – het schakelen tussen deadlines en familiecrisissen, de omstandigheden die uiteindelijk leidden tot haar instorten, en haar ‘aha-moment’.

De nieuwste baanbrekende onderzoeksresultaten op het gebied van psychologie, sport, slaap en fysiologie laten de enorm positieve effecten zien van meditatie, mindfulness, loslaten en geven. Arianne leidt ons naar een revolutie in onze cultuur, ons denken, onze werkplek en onze levens.” [Managementboek.nl]

 

3 gedachten over ““Het nieuwe succes” van Arianna Huffington

  • Jolanda

    Herkenbaar verhaal! Na mijn aha moment ( burn out), nu tien jaar geleden, ben ik geworden wie ik eigenlijk was Ik heb mijn baan opgezegd, ben mijn eigen bedrijf begonnen. Mijn vrijheid in tijd en activiteit is een groot goed. Ik kijk er naar uit het boek te gaan lezen!

  • Administrator

    Beste Jolanda, dankjewel voor je reactie. Dapper om je baan op te geven voor een beter leven, goed om te lezen dat het je is gelukt! Succes en plezier met het lezen van het boek!

  • Trijnie ten Hoor

    Het is moeilijk om je werk kwijt te raken door ziekte, je komt vaak niet weer aan de slag!!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*