Bo Derek (echte naam Mary Cathleen Collins), actrice en model, werd op 20 november 1956 geboren in Long Beach, Californië. Ze was de oudste in een gezin van vier kinderen en is van Ierse, Duitse, Nederlandse en Welshe komaf. Haar vader Paul Collins werkte in de reclame. Later ging hij boten verkopen. Moeder Norma Collins werkte als visagiste.

Ze was getrouwd met acteur/regisseur John Derek van 1974 tot diens dood in 1998. Nu woont ze samen haar vriend John Corbett in Californië.

Derek is een conservatieve republikeinse en ze heeft actief campagne gevoerd voor president George W. Bush bij de verkiezingen in 2000 en 2004.

Carrière
Op aanraden van anderen, probeerde ze aan de slag te komen als model. Dit lukte en al snel volgde een aanbieding voor een reclamespot waarin ze drie woorden mocht zeggen.

Kort hierop ontmoette ze een theateragent die haar in de filmwereld introduceerde. Door haar rol in de film “10″ werd ze op slag beroemd als actrice. In deze film zit een wereldberoemde scène waarin ze de liefde bedrijft met acteur Dudley Moore op het muziekstuk de “Bolero” van Ravel. Het Afrikaanse kapsel van kleine vlechtjes met kralen dat ze hierin droeg, werd een wereldwijde rage.

Na “10″ heeft ze nog in diverse films gespeeld maar het succes van toen heeft ze daarna nooit meer kunnen evenaren. Wel heeft ze nog regelmatig rollen gespeeld in verschillende televisieseries.

Ook heeft ze nog diverse keren in Playboy gestaan.

In de TV-serie Chuck is ze in episode 10 van het vijfde seizoen te zien, hierin speelt ze zichzelf.

[Info: Wikipedia]

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*