Afgelopen week kreeg ik spontaan een witte roos van een ober in een grand café. Dat was geen zuivere koffie. Eerlijk is eerlijk. Een vriendin en ik klaagden wel eens over aandacht. Over gebrek aan mannen én werk. Daar zaten we dan en nu had ik even aandacht. Twee aantrekkelijke (bijna) vijftigers, maar fel van de tongriem gesneden, zeg maar, met wat doornen aan de steel intussen. Door schade en schande wijs geworden. Regisseurs van ons eigen leven. Onafhankelijk en stoer. En toch viel er nog veel te bespreken over hoe wij deze staat van zijn kunnen ombuigen tot een of andere bron van inkomsten. Een rijke man dan maar? Alle zorgen voorbij toch? Niet meer werken en leuke dingen doen. Beauty-uitjes, wijn drinken met vriendinnen en modeshows aflopen.

Het Noorden
Eén probleem. We zitten in de foute hoek: het Noorden. Waar de plattelanders nog met tractors files veroorzaken. En zeilboten voorrang krijgen door het openen van de brug versus de ongeduldige automobilist. In dit vlakke land is al geen werk te vinden, laat staan een aantrekkelijke partner met poen. Het is een wedstrijd die we niet gaan winnen. Game over. Dus het roer moet om. De kracht ligt niet in de ander, die gaat ons niet redden. ‘Zelluf doen’.

Focus
De focus ligt nu op het nieuwe begin. Het (her)ontdekken van onze talenten en de niet te onderschatten kwaliteiten van single moeders, staan hoog op de agenda. We komen er wel. Vijftigers on-the-move in een tijd waar delen, samenwerking en co-creatie hoogtij vieren. De trendrede 2013 voorspelt moestuinprojecten, eigen productie-ateliers en opleving van de ruilhandel. Er ligt niets vast. Alles is in beweging. Een nieuwe start om op te bloeien als een witte roos. Niet helemaal zuiver meer, met behoud van doornen, een rugzak aan ervaring en vertrouwen in een spannend kronkelpad richting werk en ware liefde.

Door Atty van de Brake

 

Een gedachte over “In de foute hoek

  • Fenna

    Geweldig Atty! En toch… vind ik het heerlijk om weer in het hoge Noorden te wonen, na 20 jaar Randstad. Voor mij dus geen foute maar mooie hoek! Mannen met poen? Nog niet tegengekomen. Wel prettige kerels, waarmee het heerlijk ontspannen fietsen en wandelen is in al het groen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*